Medos ecolóxicos

4,10

Ja han madurat les primeres nespres de Fruitam. Les nespres ecològiques són molt saboroses. És un fruit que té una temporada curta. Aprofita ara per a gaudir d’aquesta deliciosa fruita de temporada! També se’n pot fer una melmelada molt dolça i exquisida.

4,10 € / kg (transporte incluído)

Esgotado

Compare
Categoría: Etiqueta:
Comparte isto:

Descrición

El nispro o nespra

El nispro (o nespra) és el fruit del nisprer del Japó (o nesprera del Japó) (Eriobotrya japonica), un arbre oriünd de la Xina. La nespra no s’ha de confondre amb la nyespla autòctona, que és el fruit de la nyesplera (Mespilus germanica), un arbre que gairebé ha desaparegut del camp.

La pell del nispro és ataronjada, molt prima, i la polpa és groguenca, sucosa, molt carnosa i amb un gust dolç i àcid alhora. Es cull entre maig i juny. Té una temporada molt curta. Una volta madur, solament dura a l’arbre un parell de setmanes. I una vegada collit, es conserva bé una setmana, millor a la nevera. És recomanable de menjar-lo acabat de collir.

Cal tenir en compte que les nespres ecològiques, que no han estat tractades amb productes químics, a vegades poden tenir platxes negres a la pell, però aquestes taques no afecten per a res del món la qualitat del fruit.

El nispro es menja principalment fresc, però també se’n pot fer fàcilment una melmelada molt bona. La pectina que conté ajuda a espessir-la.

 

Variedades

Hi ha dues varietats principals de nispros. El nispro menut fa el fruit més xicotet i més dolç, però no sol entrar en els circuits comercials perquè té poca polpa i, proporcionalment, un pinyol molt gros. Podríem dir que és més saborós però que és pràcticament tot pinyol. El nispro gros té molta més polpa i és una mica més àcid. Aquesta és la varietat que es troba de manera generalitzada en els comerços.

 

Propiedades

El nispro aporta 47 kcal per cada 100 grams de fruita, principalment pel 12% de sucres que conté (fructosa i glucosa). Conté betacarotè, que té efectes antioxidants i és beneficiós per a la retina, a pel (ens ajuda a preparar-la per a l’estiu) i els cabells, eu vitamina B1, que intervé en el metabolisme dels hidrats de carboni i en el funcionament del sistema nerviós.

Ademais, el nispro aporta minerals com el potasio, que té un paper important en l’activitat muscular i evita les rampes, i el magnesi, que ajuda al bon funcionament dels budells, dels nervis i dels músculs i afavoreix la immunitat. El potassi, juntament amb els àcids orgànics que conté el nispro (com l’àcid cítric), també té efectes diürètics i ajuda a eliminar l’àcid úric dels ronyons

Els nispros tenen un elevat contingut en pectina, que és una fibra que afavoreix la sensació de sacietat, això és, lleva la gana, cosa que és molt útil per a les persones que segueixen alguna dieta d’aprimament. La pectina també redueix l’acidesa gàstrica.

Información adicional

Peso1 kg

Críticas

Aínda non hai comentarios.

Só os clientes que compraron este produto poden deixar un comentario.