Fruitam

Fruita ecològica

about-head1

LES FINQUES

Els fruits amb què fem el nostre fruitam provenen de tres finques diferents: el prat del Maro, la Martinenca i el Molinet.

El prat del Maro és situat a Sòl de Riu, prop de la desembocadura del riu Sénia, a Alcanar (Montsià). La producció que s’hi fa és íntegrament ecològica, certificada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE). S’hi conreen tarongers, mandariners, llimeres (llimones), alvocaters i mangraners, entre altres fruites. Alguns dels tarongers i mandariners són arbres molt vells plantats fa més de cinquanta anys per Joan Fibla Fibla. Hi ha mandariners de varietats antigues: fan unes mandarines amb pinyols, però molt bones i aromàtiques.

La Martinenca és un vilar (finca plantada d’oliveres) situat entre la serra del Montsià i la mar, al terme d’Alcanar. Hi tenim oliveres de les varietats morruda, farga i sevillenca, entre d’altres, amb les quals es produeix un oli extra verge de gran qualitat. Algunes d’aquestes oliveres tenen soques molt velles. Als anys vuitanta, Pau Costa Alcázar va donar un nou impuls a la finca plantant-hi oliveres jóvens. Actualment, es troba en procés de conversió a l’agricultura ecològica.

El Molinet és una sort (tros de terra) que es troba molt a prop del Sénia, al terme de Vinaròs (Baix Maestrat). Hi ha arbres jóvens, plantats el 2015, que tot just comencen a produir els primers fruits. Són diverses varietats de cítrics: taronges lanelate, valencialate i navelina, llimes primofiori, aranges star ruby, mandarines clemenules i hernandina i taronges sanguines, entre d’altres. El Molinet es troba en procés de conversió a l’agricultura ecològica.

Per què triar-nos?

Sempre fresc

Sempre fresc

Saludable

Saludable

Menjar sa

Menjar sa

Saborós

Saborós

Apetible

Apetible

Ecològic

Ecològic