Seguir una dieta ecològica redueix els nivells de pesticides urinaris
El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) publica una informació sobre un estudi fet als Estats Units i publicat a la revista científica Environmental Research que ha descobert que seguir una dieta ecològica redueix significativament l’exposició a diversos pesticides agrícoles comuns.
Concretament, s’ha observat que les persones que van participar en l’estudi presentaven en l’orina una disminució dels biomarcadors de més de quaranta dels pesticides agrícoles més emprats. Les reduccions més importants es van produir en els nivells d’insecticides coneguts, com els organofosfats i els neonicotinoides. Per exemple, la concentració de clotianidina, que és un dels insecticides nicotinoides més utilitzats en l’agricultura de diversos països, com els Estats Units, disminueix el 83% en les persones que segueixen una dieta ecològica.
Per a reduir l’exposició als pesticides que fa servir l’agricultura convencional podem prendre algunes mesures com:
- Rentar bé les fruites i verdures no ecològiques abans de menjar-les.
- Consumir preferentment fruites i verdures ecològiques.
0 comentaris