Oli d’oliva verge extra ecològic Esbullims (500 ml)

4,90

Barral de 500 ml d’oli d’oliva verge extra ecològic Esbullims. Del nostre oliverar situat a la falda de la serra del Montsià, al terme d’Alcanar. Fet amb olives de la varietat morruda, que és una varietat autòctona de les Terres de l’Ebre. L’oliva morruda produeix un oli afruitat, amb aromes secundàries com la poma. És un oli ben equilibrat en la dolçor, amb un pèl de coentor.

1 barral (ampolla) de 500 ml: 4,90 €

 

Comparar
Categoria: Etiqueta:
Share this:

Descripció

Esbullims és el nom dels brots que naixen amb força a la soca de l’olivera. Els esbullims o mamantons, que són una mostra de la vitalitat de l’olivera, es tallen periòdicament per a donar més força a les branques productives.

En la collita d’enguany, l’oli ha donat un nivell d’acidesa baix (0,3 graus). L’oli Esbullims s’obté essencialment amb olives de la varietat morruda, del nostre vilar (o oliverar), la finca de la Martinenca,  situada a la falda de la serra del Montsià, davant de la mar Mediterrània, a la costa d’Alcanar.

La finca de la Martinenca té la qualificació de finca d’agricultura ecològica, certificada pel Consell Català de de la Producció Agrícola Ecològica (CCPAE). Això vol dir que en el conreu de les oliveres no fem servir adobs sintèctics, ni herbicides ni plaguicides de cap mena. Sols els productes naturals autoritzats pel CCPAE. El resultat són unes olives que no tenen restes de nitrats ni cap producte químic dels que utilitza habitualment l’agricultura intensiva tradicional. Naturalment, això es coneix molt en el gust de l’oli.

Per a aconseguir un oli de qualitat, sols collim les olives de dalt de l’arbre. No pleguem les que han caigut en terra, que farien que l’oli resultant tingués més acidesa i menys sanitat.

Així mateix, minimitzem el temps que passa entre el moment en què es cullen les olives i el moment en què es molen al molí. Intentem que no passen mai més de 24 h, per a aconseguir que les olives arriben al molí amb tota la frescor. I una volta són al molí, ja és arribar i moldre!

Molem les olives al Molí de la Creu, que és un molí amb certificació ecològica del CCPAE situat al poble de la Galera (Montsià). El procediment de mòlta és absolutament mecànic, la qual cosa garanteix que l’oli que en surt tinga la qualificació de verge. És oli d’oliva pur, sense refinar ni barrejar amb altres olis. A més, atesos la qualitat i el baix nivell d’acidesa, l’oli Esbullims també pot rebre la denominació de verge extra.

L’oli Esbullims se serveix ja filtrat, per la qual cosa no genera solatge al cul de l’envàs. És un oli nítid i clar. Es distribueix en dos formats: barrals de vidre de mig litre i garrafes de 5 litres.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar un comentari.