Caixa de 15 kg de llimones ecològiques

26,00

Oferim llimones de la varietat primofiori, una de les més apreciades gustativament.

La llima groga o llimona destaca per un gran contingut en vitamina C i en antioxidants. De fet, és el cítric que conté més vitamina C. Les nostres llimes són de la varietat primofiore. La llima primofiori té un alt contingut en suc i molt poques llavors.

Preu: 26 €      

Comparar
SKU: wpo_45-1-1 Categories: , Etiqueta:
Share this:

Descripció

La llimona o llima

La llimona o llima no s’ha de confondre amb la llima dolça (la del mojito). La llimona és el fruit del llimoner o llimera (Citrus limon). Té una forma entre esfèrica i ovalada, segons la varietat, i una mena de mugró a la base. La polpa i la pell són de color groc. La polpa és sucosa i es divideix en galls (també anomenats gallons o grills). Té un gust molt àcid al paladar, però, paradoxalment, el suc de la llima no és àcid, sinó alcalí. A causa del seu gust tan àcid, no és recomanable de menjar-la a mos redó perquè ens esmussaria. Però es pot emprar com a aromatitzant i per a fer llimonada.

Les varietats més conegudes són la verna i la primofiore. Per bé que la verna és la més productiva, la primofiore és més apreciada perquè és la menys àcida, fa molt de suc i gairebé no té pinyols. Altres varietats destacables són l’eureka i les de quatre estacions, que es diuen així perquè fan llimes pràcticament tot l’any.

 

La llimonada o suc de llima

Com que la llima té un gust molt àcid al paladar, el suc se sol rebaixar amb aigua i, a vegades, s’hi afig sucre. Les proporcions de suc i aigua poden variar segons el gust del consumidor. Orientativament podríem recomanar entre mig got i un got de suc de llima per a un litre d’aigua. Com més alta siga la proporció de suc, més necessitat hi haurà d’afegir-hi sucre per a compensar l’acidesa al paladar. En canvi, si només hi posem el suc d’una llima, pràcticament no caldrà afegir-hi gens de sucre. Però, com dèiem adés, això va a gust del consumidor. El que sí que és molt recomanable és que l’aigua estiga molt gelada (a 4 o 5 graus de temperatura). D’aquesta manera, l’efecte és molt refrescant.

 

Propietats

La llima o llimona és la fruita medicinal per excel·lència. Té un alt contingut en vitamina C: la polpa en té uns 53 mg per cada 100 grams, però cal tenir en compte que la pell també en té. Aquesta vitamina intervé en moltes reaccions metabòliques.

La llima té un gran poder antioxidant. Els antioxidants més destacats que conté la llima són els flavonoides, que milloren la resistència dels vasos sanguinis i actuen contra trombosis i inflamacions, i els betacarotens, que inhibeixen el desenvolupament de tumors. Els antioxidants de la llima combaten els radicals lliures i tenen efectes positius contra l’envelliment.

Informació addicional

Pes1 kg

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.